0321-314305

Werkbezoek Stichting Ongeland

Afgelopen week is Stichting Ongeland op pad geweest, en heeft een werkbezoek gebracht aan Nijverdal.  In Nijverdal werden wij als bestuur om 11.00 uur ontvangen door Joop en Marianne Staman, die ons een kijkje gaven in de keuken van hun bedrijf. 

Om 12.00 werden wij alweer verwacht in het Memory Oorlogs- en Vredesmuseum in Nijverdal, waar wij een fantastische rondleiding kregen, die ons een mooi beeld gaf van dit museum. Dit museum is het initiatief van Joop en Marianne Staman. Omdat wij deze dag veel wilden zien, zijn we na 1 1/2 gestopt met de rondleiding. Niet nadat wij nog een uitleg kregen van het schoolproject dat dit museum heeft ontwikkeld, en waar ze intussen in de regio bekend om zijn. Fantastisch om te zien, en zeer inspirerend.

Na het museum zijn wij terug gegaan naar Joop en Marianne Staman, alwaar wij gezeten in het zonnetje konden genieten van een lekker belegd broodje, en een heerlijke kop soep. Daarna mochten wij nog even over hun terrein rondwandelen, en ons verbazen wat daar allemaal te zien was.

Rond de klok van 14.00 hebben we afscheid genomen, en zijn wij de Holterberg ingereden om te gaan kijken op de Canadese Begraafplaats te Holten. Indrukwekkend om te zien, en tijdens onze rondwandeling tussen de graven door, de leeftijden van de overledenen lezende, de vogels horende op de achtergrond, beseften wij ons weer waarom we allemaal vrije tijd steken in de stichting, en waarom het verhaal van de Tweede Wereldoorlog verteld moet blijven. Bijzonder ook om te zien met hoeveel liefde deze begraafplaats wordt onderhouden.

Na het bezoek aan de begraafplaats, zijn we nog naar Werkkamp Twilhaar gereden. Ook weer een bijzonder moment; een voor velen onbekende plek, zoals er nog vele zijn in ons land, die de moeite van het ontdekken waard is. 

Rond de klok van 16.30 uur zijn we weer huiswaarts gereden, en mogen we concluderen dat we een bijzondere dag hebben meegemaakt, waar wij als bestuur weer veel inspiratie en energie uit hebben kunnen halen.

 

Memory Museum | Het strand van Normandie Memory Museum | Een kijkje in een Duitse bunkers in Normandie Memory Museum | Een kijkje in een Duitse bunkers in Normandie Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Een kijkje achter de schermen Op weg naar Canadese Begraafplaats Holten Canadese Begraafplaats Holten Canadese Begraafplaats Holten Canadese Begraafplaats Holten Canadese Begraafplaats Holten Canadese Begraafplaats Holten Rijks werkkamp Twilhaar Rijks werkkamp Twilhaar Rijks werkkamp Twilhaar

>>>Werkbezoek Stichting Ongeland

Wij helpen u graag verder

neem contact op