0321-314305

Stichting Ongeland organiseert 29 mei 2016 Luchtoorlogdag

17-05-2016

Stichting Ongeland organiseert 29 mei 2016 Luchtoorlogdag

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden duizenden geallieerde vliegtuigen ingezet om Duitse industriesteden te bombarderen. Een belangrijke vluchtroute liep over het Zuiderzeegebied. Door afweergeschut of luchtgevechten wisten veel vliegtuigen hun thuisbasis niet meer te bereiken en storten neer. In het Zuiderzeegebied zijn tientallen toestellen neergestort. Veel bemanningsleden verloren daarbij het leven. Polderwegen als ‘Vliegtuigweg’ en ‘Pilotenweg’ herinneren hier nog aan.

Museum Schokland organiseert samen met Stichting Ongeland op zondag 29 mei een speciale themadag over deze turbulente periode in de Flevolandse historie. Op het museumterrein geven tal van organisaties informatie over de (lucht)oorlog en vliegtuigberging en zijn originele vliegtuigonderdelen te zien. Ook zullen er enkele marktkramen staan waar spullen uit of over deze periode gekocht kunnen worden.

Er zijn lezingen over militaire luchtfotografie in de Tweede Wereldoorlog en over een dramatisch luchtgevecht boven het IJsselmeer.

Klik hier om naar de Facebook pagina te gaan van dit evenement

De Filmdocumentaire ‘Memories in mud’ volgt de ontroerende zoektocht van een Ierse familie naar een familielid die tijdens de oorlog met zijn vliegtuig boven Nederland verdween. De regisseur Raoul de Zwart zal die dag persoonlijk aanwezig zijn om de introductie van de documentaire te doen.

Voor de kinderen zijn er leuke doe-activiteiten en spannende jeugdfilm. Bezoekers worden uitgenodigd voorwerpen en beeldmateriaal uit de oorlogsjaren mee te nemen ter determinatie van een specialist. Er zijn de hele dag demonstraties met modelvliegtuigen.

>>Stichting Ongeland organiseert 29 mei 2016 Luch...

Wij helpen u graag verder

neem contact op