0321-314305

Urk in de ban van Oorlogsfilm.

20-06-2016

Urk in de ban van Oorlogsfilm.

Urk in de ban van oorlogsfilm.

Op Urk zijn de voorbereidingen voor de oorlogsfilm Dunkirk van Christopher Nolan (maker van Inception en de Batman-trilogie)  in volle gang. De gemeente stelt 1700 meter haventerrein ter beschikking voor de opnames. Bovendien is een bouwterrein in Urk aangewezen om special effects voor de film te testen en op te nemen. Er worden 200 acteurs en 100 figuranten verwacht een hotel of een andere gelegenheid om te boeken wordt in deze omgeving best lastig.

Er is zelfs aan de Westermeerweg een plaats geschikt gemaakt voor het opstijgen en landen van vliegtuigen. Op 24 juni wil hij met de opnames beginnen, deze duren uiterlijk tot de eerste week van september. De film moet in het najaar van 2017 uitkomen. De werkelijke opnames van de film vinden 4,5 kilometer vanuit de kust bij Urk plaats. 

Om toeschouwers op afstand te houden worden door de organisatie van de film diverse maatregelen genomen. Het haventerrein wordt met zwarte doeken afgezet en verder worden er ook nog maatregelen genomen om toeschouwers op het water op afstand te houden. "De Gemeente verwacht geen enorme toestroom die komt kijken. Inmiddels is er ook een replica van een Spitfire aangekomen die als attribuut wordt gebruikt.

>>Urk in de ban van Oorlogsfilm.

Wij helpen u graag verder

neem contact op